Kategóriák

Vásárlástól való elállás

RedKoala vásárlástól való elállás - küldd vissza, ha nem azt kaptad, amit szerettél volna!

 

A termék kiszállításától számított 14 napon belül jelezheted, hogy a termékre nincs szükséged, vissza akarod küldeni nekünk. - RedKoala Opel Alkatrész Szaküzlet
 

RedKoala vásárlástól való elállás - RedKoala Opel Alkatrész Szaküzlet

Indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól az áru átvételététől számított tizennégy (14) naptári napon belül (első nap az áru átvétele utáni első naptári nap).
Ennek a módja az, hogy a fenti határidőn belül az elállási szándékodat megteszed szóban (személyesen a fizikai boltunkban, vagy telefonon), vagy írásban (postai levélben, vagy e-mailben). Az esetleges viták, félreértések elkerülése miatt javasoljuk az írásos módot. Erre az e-mail címre küldheted az elállási szándékodat: "redkoalaopelalkatresz kukac gmail pont com". Ez pedig a postacímünk: RedKoala Opel Alkatrész Szaküzlet - 7100 - Szekszárd - Rákóczi u. 30. Arra kérünk, hogy várd meg a válaszlevelünket, vagy e-mailünket és amennyiben továbbra is ragaszkodsz az elállási jogodhoz, köteles vagy a terméket legkésőbb az elállási szándékod közlésétől számított tizennégy (14) naptári napon belül nekünk visszaküldeni.
Az elállási jog gyakorlásakor az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket te viseled, ami azt jelenti például, hogy utánvétes csomagot nem fogunk átvenni! Kérünk, hogy normál postacsomagban úgy juttasd el nekünk a terméket, ahogy azt tőlünk megkaptad: tisztán, az átadott csomagolásával, a megkapott dokumentumokkal együtt.
Az eredeti csomagolás felbontása után is élhetsz az elállási jogoddal és a terméket kipróbálhatod de ha világos, hogy nem megfelelő a számodra, úgy nem használhatod!

A jogszabály alkotóinak célja az, hogy az online vásárlás körülményeit hasonlóvá tegyék a fizikai üzletekben való vásárláshoz. A fizikai üzletekben a terméket a vásárlás előtt a kezedbe tudod venni, megtudod szemlélni minden oldalról stb. és az összkép alapján döntesz, hogy megvásárolod-e a terméket vagy sem. Az online vásárlás esetén a termék kézbevétele, a fizikai valóságában való megszemlélése képernyőn keresztül lehetetlen...az csak és kizárólag a vásárlás után, a csomag kibontása után történhet meg. Így a weben való vásárláskor kiszolgáltatotabb vagy, ezért a weben vásárolt terméket a kézhezvétel után felpróbálhatod, kipróbálhatod és ha nem azt kaptad, amire számítottál, akár vissza is küldheted. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőséged az áru megvizsgálására, kipróbálására. Viszont ez az elállási jog nem tartalmazza azt, hogy a termékeket akár 2 hétig használd is!...Ezért igyekszünk a részünkről az alkatrészeket sok jó minőségű képpel, akár videókkal szemléltetni azért, hogy minél többet tudj meg egy termékről, anélkül, hogy a kezedbe vetted volna. Javasoljuk, hogy megrendelés előtt pontosan keresd ki a kocsidhoz való alkatrészt! Ha nem vagy biztos a dolgodban kérj tőlünk segítséget telefonon (20/9655-494), vagy adatlapon. Könnyű belátni, hogy sem neked, sem nekünk nem jó, ha napokig utaztatunk egy terméket oda-vissza.

A használatból eredő károk (pl.: sérülések, kopások) megfizetésére nem vagyunk kötelezhetőek. Lehetőség szerint őrízd meg a termékkel kapcsolatos okmányokat, papírokat. A csomag hozzánk történő beérkezését követően, videókamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése miatt alkalmazzuk ezt, hogy lássuk, hogy a visszaküldött termék pl. sérült-e, vagy hiányos. A visszaküldött csomagnak tartalmában azonosnak kell lennie az eredetileg elküldött csomag tartalmával (termék + minden tartozék). Ha nem azt a terméket kapjuk vissza, amit elküldtünk, (pl: hiányzik a csomagból, vagy az alkatrészből egy tömítés, ami eredetileg benne volt) akkor nem vagyunk kötelezhetőek az áru visszavásárlására. Ha élsz az elállási jogoddal, akkor kötelesek vagyunk az általad kifizetett összeget (termék ára plusz(+) első szállítási díj) az áru visszaszolgáltatását követő tizennégy (14) napon belül visszatéríteni. A visszatérítés általában átutalással történik.

A RedKoala vásárlástól való elállás joga azt jelenti, hogy biztonsággal vásárolhatsz - ha "mellékattintasz" az online vásárlás során, akkor sem vagy kiszolgáltatva, hanem nyugodtan, indoklás nélkül visszaküldheted nekünk.

 

a "RedKoala" -tól